sábado, 22 de febrero de 2014

Cuestionarios laboratorio día 11/02/2014

E aquí podemos ver os cuestionarios que lle correspondían a cada grupo de traballo, coas respostas de cada un deles:

Grupo 1: Paola, Paula e Rocío

CUESTIONARIO  LABORATORIO

1. Realiza unha mestura homoxénea e outra heteroxénea cos ingredentes do teu biscoito.

·         Mestura homoxénea, xema de ovo e azucre batidos.
·         Mestura heteroxénea, ovo batido con fariña.
·         Mestura homoxénea(clara de ovo + azucre) + heteroxénea (virutas de chocolate + fariña)

Mestura heteroxénea


2. Calcula a temperatura de fusión do chocolate e da manteiga.

Temperatura de fusión do chocolate à 40ºC
-2:14= 21º
-3:00= 23º (comeza a derreterse polos bordes)
-3:52= 26º
-4:39= 28º
-6:30= 40º

Medindo a temperatura de fusión do chocolate

3. Mide a cantidade de fariña necesaria cos dous instrumentos dos que dispós no laboratorio, cal é a diferenza entre eles? Que magnitude estás medindo?

Na balanza 1 pesa 28,9 g e na balanza 2 pesa 29 g. Na primeira a sensibilidade é de 0,1 g e na segunda de 1g por iso a diferencia (xa que a cantidade de fariña é a mesma).

4. Mide 150000 mg  de manteiga e expresa o resultado en unidades do SI e en notación científica.

150000 mg · 1 g/1000 mg =  150 g
150 g · 1 kg/1000 g = 0,15 kg      
Notación científica = 1,5 · 10−1 kg

5. A temperatura de fusión, é unha propiedade intensiva ou extensiva da materia? É intensiva xa que non depende da cantidade de materia.




Grupo 2: Raúl Montero, Víctor e Alejandro.
CUESTIONARIO  LABORATORIO


  1. Fai unha mestura homoxénea e outra heteroxénea cos ingredientes do teu biscoito. Mestura heteroxénea: iogur con virutas de chocolate. Pódense distinguir, a simple vista, ambos compoñentes. Mestura homoxénea: clara e xema de ovo. Se se baten ben, os dous compoñentes chegan a mesturarse de tal forma que resultaría imposible separalos por métodos físicos.
Mestura heteroxénea: iogur con virutas de chocolate

  1. Mestura homoxénea: clara e xema de ovo

  2. ¿Que tipo de mestura forman o zume de limón e o aceite? Unha mestura heteroxénea porque teñen diferente densidade e diferencianse claramente se os votamos nun embudo de decantación.
  3. Zume de limón e aceite
  4. ¿Qué aparello de medida usades para medir o aceite?. ¿Qué magnitude estades medindo? Pode medirse con probetas.   O volume.
  5. Pesa a cantidade de fariña necesaria valéndote dos dous aparellos de medida que hai no laboratorio. ¿Qué diferencia atopas?.Na primeira balanza a fariña pesa 33g e na segunda pesa 32,7 g. A segunda balanza é máis sensible, ten unha sensibilidade de 0,1 g mentres que a primeira a ten dun gramo.
  6. Calcula a temperatura de fusión do chocolate en virutas. Min 0: Poñemos o chocolate a quentar.
    Min 1:30: O chocolate está a 15ºC. Segue sólido.
    Min 2:30: O chocolate está a 20ºC. Segue sólido.
    Min 3:30: O chocolate está a 30ºC. Empeza a reblandecerse.
    Min 5: O chocolate atópase derretido a 50ºC.
    Min 6: O chocolate mantense á misma Tª.
    Min 8: Deixamos enfriar o chocolate e cando a temperatura sexa inferior a 50ºC, solidificará
  7. Se quentas unha certa cantidade de azucre, ¿qué tipo de cambio estás realizando, físico ou químico? ¿Por que?.É químico porque se modifica a súa natureza.
Caramelo

  1. Expresa a cantidade de azucre glass necesaria en unidades do SI e en notación científica. 40g x 3 = 120 g de azúcar glas. 120g x 1 kg / 1000 g = 0,120 kg = 1,2.10 -1 kg




Grupo 3: Raúl Nieto, Sergio e Quique

CUESTIONARIO LABORATORIO

  1. ¿Qué aparello de medida usades para medir certa cantidade de nata?
 Unha probeta

Medindo nata cunha probeta

2    2. Pesade 0,1 kg de azucre, ¿Qué aparello de medida usades?

Unha balanza

Valéndote dos dous aparellos de medida que hai no laboratorio. ¿Qué diferencia atopas?.
A  diferencia de sensibilidade entre eles, nunha é de 1 g e a noutra de 0,1 g.

3. a) ¿Qué cambio de estado realizades ó quentar chocolate? Fusión, é dicir, paso de sólido a líquido.
     b) ¿É un cambio físico ou químico? Físico

4    4.   Fai unha mestura homoxénea e outra heteroxénea cos ingredientes do teu biscoito.
Mestura homoxénea: ovo e azucre


Mestura heteroxénea: chocolate e azucre



5  5.Calcula a temperatura de fusión do chocolate negro.
Tª de fusión = 62 ºC

6.Calcula  o tanto por cento de azucre que ten o voso biscoito

600 g    100 g           100 × 100
------   -------    X= -----------------= 16,67%
100 g      X               600
 
16,67% de azucre




Grupo 4: Aroa, María e Yolanda.

CUESTIONARIO LABORATORIO


1-Realiza unha mestura  heteroxénea cos ingredentes do teu biscoito.

Heteroxénea-->Ovo con pebidas de chocolate, é heteroxénea porque cando a mesturamos distinguimos un ingrediente do outro.

2-Que cambio se realiza ao quentar a manteiga? A que temperatura se produce?

· 20 º C Estado Sólido- 1 
minuto 
Mentres se fixo o cambio de temperatura de fusión 
estivo  a 20º -10 minutos 

Entón o cambio é fusión



Determinación da tª de fusión da manteiga


3-Que chocolate se funde antes, o negro ou o branco? ( pesando a mesma cantidade)

·  Fundense á mesma temperatura, 60º C

4-Que magnitude estades medindo ao medir 1 L de leite?

unidade é o L e a magnitude é o volume

5-Pesa a cantidade de cola cao nos 2 instrumentos dos que dispós no laboratorio. Cal é a diferenza entre eles ?

· 
A sensibilidade de cada aparato, unha balanza é de 0,1 g e a outra de 1 g.


Balanza con sensibilidade de 0,1 g


Balanza con sensibilidade 1 g


6-Expresa a cantidade de 50 mL de leite necesario en unidades do SI e en notación científica.
50 ml 1L/1000 ml 1m3/1000 L = 5.10-5 m3

7-O volume é unha propiedade intesiva ou extensiva da materia, ¿por que?

· Extensiva, xa que depende da cantidade de materia.










No hay comentarios:

Publicar un comentario